Educatief speelgoed voor thuis | 0 t/m 12 jaar

Gratis verzending

Bij een bestelling vanaf €50,00

Ideal

Betaal gemakkelijk met Ideal

Vrijblijvend advies

Positieve (leer)ontwikkeling

Aanbieding!

Letterspelmat

Categorieën , , ,

Beschrijving

Merk: Kakels
Materiaal: Non woven (was-en strijkbaar)
Aantal spelers: 1-4
Leeftijd: vanaf 5 jaar

Letterspelmat

Letters leren, woordjes oefenen. Op een speelse en actieve manier.
Op de rand van de Letterspelmat staan plaatjes van korte, klankzuivere woordjes. Een kind wijst een plaatje aan en het andere kind maakt het woord door met handen en voeten op de juiste letters of lettercombinaties te gaan staan. Lukt het om het woord goed te spellen?

Op de verpakking van deze leuke Letterspelmat geven we een aantal spelsuggesties, en hieronder vind je er nog meer in verschillende niveaus. Maar er is natuurlijk nog veel meer te verzinnen!

De Letterspelmat is goedgekeurd voor gebruik door kinderen vanaf 3 jaar, en met name geschikt voor kinderen die interesse ontwikkelen in letters en woordjes. Bij de meeste kinderen zal dit rond de leeftijd van 5 jaar zijn. De mat is afgestemd voor gebruik in groep 3 van de basisschool. Alle woordjes die als voorbeeld in de rand staan zijn klankzuiver en sluiten aan bij de leesmethodes die op school gebruikt worden. Door de leuke spelvarianten kan de mat ook zeker in hogere groepen worden gebruikt! Het is ook een goede methode om uitdaging te bieden aan kinderen in groep 1 en 2.

Basis Spelregels

Speler 1 zegt een woord van maximaal 4 letters/ klanken. (voor inspiratie: kijk naar de plaatjes op de mat). Speler 2 spelt dit woord door de handen en voeten op de juiste letter/ klank op de mat te plaatsen. Als dit gelukt is zonder te vallen, mag speler 2 een woord zeggen voor speler 1 (of speler 3 als je met meer mensen speelt). Zo ga je om de beurt verder!

Speel in Teams!

Je kunt ook in teams van 2 spelers tegen elkaar spelen. Je maakt dan met z’n tweeën het woord op de mat. Je kunt samen langere woorden maken!

Woorden stappen!

Willen jullie langere woorden oefenen? Spel dan niet met je handen en voeten, maar stap van de ene letter/ klank naar de volgende!

Andere taal

Je kunt de woordjes op de rand van de mat ook vertalen in bijvoorbeeld Engels. Uil = Owl, koe = cow, touw = rope. In het ontwerp is hiermee rekening gehouden : de meeste symbooltjes zijn ook te vertalen zijn in korte Engelstalige woordjes.

Woord verhaaltje

Is eerst het woord koe genoemd en speler 2 staat zonder te vallen op de juiste letters, dan kun je de uitdaging groter maken door een woordje te verzinnen wat met koe te maken heeft, bijvoorbeeld melk. Speler 2 moet dan vanuit zijn huidige houding direct het woordje melk maken zonder te vallen. Ga zo door totdat deze speler opgeeft, een fout maakt of valt en wissel om!

Raad het Woord

Neem een woord in gedachten en loop het woord op de juiste lettervolgorde. Het andere team of je tegenspeler moet dan raden welk woord je hebt gelopen.

14,95

Uitverkocht